La cooperativa disposa d’unes modernes instal·lacions inaugurades l’any 2000. Es tracta d’un magatzem que actua de centre receptor on el fruit després d’una tria, selecció i assecat reposa en sitges per a la posterior comercialització a través d’Unió Corporació Alimentària de la qual n’és membre.
Les varietats més conreades són la negreta, queixal de llop, morella, grifoll i ribeta.
Uns sòls silicis, un conreu en alçada (1 000 m.) amb una maduració lenta, un estiu suau i una recol·lecció tardana al mes d’octubre, fan de l’avellana de Prades un producte d’una excepcional qualitat dins de la DOP (Denominació d’Origen Protegida) Avellana de Reus.
Molt apreciada en rebosteria i pastisseria
Es tracta d’una fruita seca de qualitat molt apreciada en rebosteria i pastisseria, així com per les seves propietats nutricionals, amb un elevat contingut energètic i una elevada proporció de lípids principalment monoinsaturats que afavoreixen el control del nivell de colesterol i triglicèrids. També és rica amb vitamina E i en substàncies antioxidants que la converteixen en un producte cardiosaludable i recomanat com a reposador de l’energia gastada en la pràctica esportiva.