La Patata de Prades, és de la varietat Kennebec
La Patata de Prades és un conreu tradicional de la localitat, hi és present a la zona almenys des del segle XIX, i, a més, és bastant conegut i apreciat en terres catalanes. La producció anual oscil·la entre els 350.000 i els 400.000 Kg i són comercialitzades per la Cooperativa Agrícola de Prades. Actualment la Patata de Prades, és de la varietat Kennebec de producció poc elevada, en comparació amb d’altres, però d’una excel•lent qualitat. Carn de color blanquinós, de textura consistent, gust dolç i persistent i lleugera olor de castanya.
De la Patata de Prades, se’n dóna constància al segle XIX
De l’anomenada de la Patata de Prades, ja en dóna constància l’Emili Morera Llauradó en el seu treball, “Província de Tarragona. Geografia General de Catalunya”, de finals de segle XIX, i també José Ruy Fernélndez, a “Notas Estadísticas e Históricas de la Villa de Prades” de 1920, diu:
“…su riqueza Principal es la patata, la de mayor calidad y por consiguiente la más apreciada que se recolecta, no solamente en el territorio catalán, sino en toda nuestra península española, pues tiene la propiedad de además de ser toda ella un tubérculo de excelente producción, en cuanto a comestible, es de un sabor exquisito y cualidades harinosas, lo que hace que en todos los mercados se venda a mayor precio que todas sus similares”.