Ingredients per a 4 persones:
- 1 kg. de Patates de Prades
- 100gr de carn de vedella
- 75gr de carn de magra de porc
- 75 gr de carn de pit de pollastre
- 25 gr de pa ratllat 50 gr de farina
- mig litre de llet
- 2 ous
- oli d’oliva, sal, pebre i nou moscada 1 ceba
Elaboració:
Tallem tota la carn en daus. Hi afegim sal i pebre. Posem la carn i la ceba tallada a trossets en una paella i ho rostim tot. Després afegim la llet a la paella i anem remenant de tant en tant fins que es redueixi una mica la llet; hi afegim sal, pebre i nou moscada al gust.
Quan ho tenim tot rostit, ho passem per la batedora i hi afegim el pa torrat perquè ens ajudi a lligar la pasta i ens quedi fina i uniforme. La carn i tots el ingredients també es poden rostir al forn.
Pelem les patates i les tallem en làmines molt fines. Posem les làmines damunt del taulell i hi anem posant una cullerada del farciment rostit. Tapem aquesta làmina farcida amb una altra làmina de patata, com per fer un llibret. Anem repetint l’operació fins que s’acabi tot el farciment de carn. Finalment, posem una paella al foc amb oli abundant. Arrebossem les patates amb farina i ou batut. Quan l’oli és ben calent, les fregim. Les deixem escórrer i ja les tindrem a punt. Un acompanyament que combina molt bé és l’escalivada (pebrot i albergínia escalivats). Podem servir l’escalivada al centre del plat i les patates al voltant.
On menjar:
El nen de Prades
Carrer Nou del Pont, 9
43364 Prades (Tarragona)
Tel. 977 868 236